logo
Dobermann kennel von Apoldastamm
Home von Apoldastamm
Apolda     Dobermann
Onze Dobers
Sportief resultaat
Show resultaat
Foto galerij
Dek-Geboorte melding
Onze Nakomelingen
Een pup en dan .?.?.
Contact & Disclaimer
Dober nieuws
Medische tips / info
Evenementen & Links

 

  

                             Foto galerij, nakomelingen van :

Kayleigh, Aranka, Blissany en Cassandra

Foto verslagen van onze Dobers en nakomelingen van Kayleigh´s A- en B-Nest en van Aranka haar C- en D-Nest.

Blissany haar E-Nest en G-Nest

Cassandra met haar F-Nest en H-Nest.

Cassandra en haar H-Nest 19 Februari 2018

 

Cassy, heeft het bij deze dracht het zwaar gehad, niet door het aantal pups (dat waren er vier), maar door de verbouwing van de huiskamer, een extra uitbouw. Cassy is de hele verbouwing bij de werkzaamheden erbij geweest, wilde steeds bij ons blijven. Voor haar en ook voor ons is de bevalling heerlijk soepel en vlot gegaan en waren zeker blij met een keer niet zo'n groot nestje.

Hertog Hayden von Apoldastamm

 

Hayden een mooie pup van Jedi en Cassy is een hele lieve Dobermann en zijn baasjes hebben kleinkunderen die helemaal dol op hem zijn. Een zeer grote tuin met vijver is voor Hayden (roepnaam Heiko) een heerlijke plek om rond te dwalen. Thea en Rob zijn super blij met Hayden en hij voelt zich goed met zoveel liefde die hij krijgt.

Hertog Hugo von Apoldastamm

 

Hugo is naar het midden van Nederland gegaan, naar Sandra en Ton, zij hebben ook heerlijk de ruimte om hun huis en Hugo maakt daar dankbaar gebruik van en vermaakt zich prima met zijn onafscheidelijke groene bal. Naast Ton en Sandra hebben de buren paarden en daar heeft Hugo geen problemen mee en rent lekker mee.

Hertogin Hailey von Apoldastamm

 

Hailey is een bofkont, haar baasjes Jennifer en Mayko hebben al een reutje (Farrell von Apoldastamm) van Cassy haar eerste nestje en zij heeft daardoor er een lieve speelkameraad mee gekregen, familie tenslotte. Fay is het dochtertje van Jennifer en Mayko en beide Dobers zijn super lief voor, Fay is in dezelfde week geboren als Hailey.

Hailey heeft zoals onze meeste Dobers, mooie hartjes op haar borst, is goed te zien op deze foto.

Hertogin Kayleigh von Apoldastamm

 

Kayleigh is vernoemd naar haar overgroot oma Kayleigh, de reden dat zij ook Kayleigh heet, terwijl het het H-Nest is, komt doordat de vorige dober van Jetty en Eduard, Anouschka een dochter van Kayleigh was en Anouschka is helaas door een operatie aan een maagkanteling op de operatie tafel overleden. Jetty wilde haar dus graag deze naam geven als herinnering aan Kayleigh en Anouschka, zodoende hebben wij een uitzondering gemaakt en de Dobers hun naam laten beginnen met "Hertog(in)" dus toch beginnend met een H.

Blissany von Apoldastamm en haar G-Nest   27 Februari 2017

Blissany en haar G-Nest 27 Februari 2017

 

Bliss, heeft haar 2e en laatste nestje gekregen op 27 Februari en de eerste pup werd snel geboren na eerst goed gegraven te hebben in de werpkist.  Alle pups zijn snel en zonder problemen ter wereld gekomen. Bliss was ook gedurende deze geboorte van de pups zeer rustig en ook zeer voorzichtig met haar babies, nu ook weer een hele fantastiche moeder.

Gamble von Apoldastamm

 

Gamble heeft van zijn baasjes als roepnaam Nezboo gekregen.

Helaas is Gamble door een auto ongeluk overleden, hij was net 1 jaar jong. De baasjes zijn zeer verdrietig met het verlies van hun mannetje en wij vinden het ook moeilijk om hierover te melden, het doet ons allen pijn.

 

Gangster von Apoldastamm

 

Gangster, ook zoals de meeste Dobers, heerlijk in een stoel en/of bank en dat is natuurlijk genieten, zelfs als het baasje je ook nog lekker over je koppie kroelt. Gangster is een eerlijke Dober met een mooi en sociaal karakter en dat is toch wel heel belangrijk.

Gaya von Apoldastamm

 

Gaya is naar Joe en Tina gegaan en zij konden moeilijk kiezen tussen Gaya en Gladys, beide zijn de enige zwarte teefjes in dit nestje en uiteindelijk zijn zij voor Gaya gegaan. De baasjes trainen met Gaya voor BH (VZH in Nederland) en ook op shows doet Gaya goed mee en krijgt ook hele mooie keurverslagen.

Gentle von Apoldastamm

 

Gentle is naar het uiterste zuiden van Nederland gegaan en Gentle is een mooie robuuste reu geworden en is zeer sociaal. Bij ons in het nestje was hij een hele lieve en een zeer rustig reutje, die ook niet het kaas van zijn brood liet eten, hij stond echt zijn mannetje.

Georg von Apoldastamm

 

Georg is in Gelderland gebleven en is wat langer bij ons gebleven, zijn baasjes hadden een vakantie geboekt en konden deze niet meer anuleren, voor ons geen probleem en konden zo nog een paar weken hem met Gladys laten spelen, wat beide dan ook deden.

Gina von Apoldastamm

 

Gina is een mooie Dobervrouwtje geworden en vermaakt zich zeer goed met de paarden, haar  baasjes zijn ook zeer in hun nopjes met Gina die het goed doet en zeer sociaal is.

Gino von Apoldastamm

 

Gino is een echte reu, stevig en kwadratisch. Anita en Arjan zijn heel gelukkig met hun mannetje, die enorm geniet van de aandacht die hij krijgt. Op de foto is goed te zien aan zijn voor poten hoe sterk hij gebouwd is en ook hij zeer sociaal met een rustig karakter.

Gladys von Apoldastamm

 

Gladys is van Bliss, die een dochter van Kayleigh is en zij lijkt in veel opzichten op haar Oma. Zij is super vrij, brutaal, slim en heel aanhankelijk, wil altijd bij je zijn/blijven en is een enorme kletskous. Gladys kan met alle andere Dobers het zeer goed vinden en zij accepteren alles van de jongste.

Grace von Apoldastamm

 

Grace, hier heerlijk liggend in de stoel en poserend voor de camera. Zij doet het geweldig en is uitgegroeid tot een hele mooie dame, de naam eer aan doen.

Grant von Apoldastamm

 

Grant heeft het getroffen met Anita en haar man en zoon, zij zijn altijd actief met hem en sturen dan ook geregeld berichten met hoe het gaat en met foto's, wij waarderen dat enorm om te zien hoe het gaat met onze nakomelingen.

Gregory von Apoldastamm

 

Greogory is naar Duitsland gegaan en is in een gezin met 2 jonge jongens gekomen. Zij vinden het heerlijk om met hem te spelen en Greogory vindt dat natuurlijk helemaal super, welke Dober zou hiervan niet genieten al die aandacht.

Guy von Apoldastamm

 

Guy is door Mark en Miranda uitgekozen , zij hebben al een teefje (Bonne Fee / is een zus van Blissany) van onze Kayleigh en nu een reutje van Bliss. Guy kan dus heerlijk spelen met zijn tante Bonne Fee.

Gwenneth von Apoldastamm

 

Gwenneth haar baasjes Joanna en Christopher zijn helemaal weg van deze jonge dame. Zij heeft een Yorkshire terrier als speelmaatje, alleen is zij iets te actief voor hem, hij is al een beetje op leeftijd en is dus snel moe. Gwenneth is een mooi donker bruin teefje en doet het ook zeer goed.

Cassandra von Apoldastamm en haar F-Nest   24 April 2016

24 April 2016 F-Nest Cassandra

 

Cassandra en haar F-Nest 24 April 2016

 

Cassy, haar eerste bevalling / nestje is heel goed gegaan en zij was in het begin wel wat onrustig, maar na het krijgen van haar 1e pup werd zij rustig en was direct zorgzaam voor haar eerste baby. De elf pups zijn allen zonder problemen geboren met een gemiddeld gewicht van 530 gram, drie met een stuit ligging en dat ging ook goed. Alle pups zijn mooi gelijkmatig opgegroeid en Cassy is werkelijk een hele goede moeder, ook toen de pups met 7 weken haar toch wel flink pijn deden met bijten op pijnlijke plekken.  

 

Fanja von Apoldastamm

 

Fanja, is het enige zwarte teefje in het F-Nest, zij was bij ons thuis al een aardige spinnekop, heerlijk pittig, is ook goed te zien aan haar ogen op de foto. Bij haar baasjes doet zij het heel goed en heeft daar heerlijk de ruimte om te rennen/spelen.

,

Farrell-Sky von Apoldastamm

 

Farrell is het eerste Dobertje voor Jennifer en Mayko en zij hebben hem de roepnaam Sky gegeven. Een Dobermannfokster uit Denemarken heeft deze foto van hem gemaakt, zij was helemaal weg van hem. Farrell doet het uitstekend op tentoonstellingen en zijn baasjes zijn enorm blij met hun Dobertje Sky.

Fayenne Aranka von Apoldastamm

 

Fayenne is onze laatste aanwinst en zij weet zich goed staande te houden tussen de andere Dobers, is zelfs brutaal tegenover de andere en wanneer zij wil spelen laat zij dit weten door hen in de poten te bijten, hierdoor komen zij dan ook in actie, precies wat zij wil.

Fedor-Castor von Apoldastamm

 

Fedor is met Mark naar Nijmegen gegaan en heeft daar een jaar gewoond, helaas door een ernstige ziekte van Mark kon hij niet meer goed voor Fedor zorgen en is er gelukkig een gezin gevonden die dol op hem zijn en waar hij heerlijk wordt verwend. Mark heeft het er moeilijk mee dat hij Fedor moest wegdoen maar begrijpt dat het voor Fedor en voor hem zo beter is, wij wensen en hopen dat Mark de ernstige ziekte overwint.

Ferdinand-Max von Apoldastamm

 

Ferdinand, een heel lief reutje, die richting Rotterdam is gegaan en het daar prima naar zijn zin heeft met zijn baasjes. Hij is een ondernemend Dobertje met een mooi en goed karakter, wat hem zeer geliefd maakt bij een ieder die hem begroet.

Ferry von Apoldastamm

 

Ferry hier samen met de tekkel en zoals te zien is zijn zij ook dikke vrienden en in het begin was het een hele opgave met 2 jonge honden in huis. Nu is er wat meer rust gekomen en luisteren zij ook al wat beter naar hun baasjes, die er toch heel blij mee zijn.

Fjord-Jethro von Apoldastamm

 

Fjord-Jethro heeft zijn nieuwe woonplek in het zuiden van Nederland gekregen en op de foto is duidelijk te zien dat hij heerlijk slaapt tijdens het auto rijden. Zijn Baasje heeft ook nog een Dober-vrouwtje en beide kunnen het goed met elkaar vinden.

Flokky-Teddy von Apoldastamm

 

Flokky-Teddy is nadat hij met zijn nieuwe baasjes was meegegaan, 3 weken later nog een weekje bij ons geweest, de baasjes hadden al een vliegvakantie geboekt en konden hem niet meenemen, wat de kinderen niet leuk vonden en waren blij dat zij hem weer na de vakantie weer konden meenemen naar zijn nieuwe thuis in het westen van Nederland..

Fraser-Lord von Apoldastamm

 

Fraser-Lord heeft zijn geluk gevonden in Wessum, bij Susanne en Sven, zij zijn heel blij met hun mannetje en komen geregeld bij ons thuis met Lord om samen met onze Dobers heerlijk in de tuin te kunnen ravotten. Fraser is ook nog een keer door een man gestolen in het bos tijdens het spelen en gelukkig doordat hij naar de dierenarts ging i.v.m. erge diaree is hij bij chip controle weer bij Susanne terecht gekomen na een volle week. Wel gemeldt bij Amevedi en zij lichten de dierenartsen in, dus een chip is echt nodig om je hond weer terug te kunnen krijgen, na eventueel weglopen of diefstal.

Freja-Jule von Apoldastamm

 

Freja-Jule, is na zes weken door haar 1e baasje, die geen tijd voor haar had bij ons terug gekomen en gelukkig voor Freja is zij op dezelfde dag door een nieuw gezin mee genomen en wordt daar heerlijk verwend, wat haar goed bevalt. De hele familie en zeker de kinderen zijn dol op haar en het vrouwtje is ook al begonnen met het trainen, wat Freja heel leuk vindt.

Fritz von Apoldastamm

 

Fritz zijn baasjes Saskia & John zijn super enthousiast en hebben dan ook veel plezier om met hem actief te zijn, zijn dan ook met hem aan het trainen (puppy cursus) en hebben ook al deelgenomen aan een Show in Essen en Fritz heeft dan ook een mooi keurverslag gekregen in de babyklasse met een veelbelovende plaatsing.

Fritz is geslaagd voor zijn VZH examen, proficiat.

Blissany von Apoldastamm en haar E-Nest 10 Februari 2016

Blissany

 

Blissany en haar E-Nest 10 Februari 2016

 

Bliss, heeft haar 1e nestje gekregen op 10 Februari en de eerste pup werd kort nadat zij buiten was geweest (3 minuten weer in huis) geboren. Alle pups zijn snel en zonder problemen ter wereld gekomen in nog geen 8 uur. Bliss was gedurende de geboorte van de pups zeer rustig en ook de eerste 4 weken zeer voorzichtig met haar babies, een geweldige moeder.

Earl-Branco von Apoldastamm

 

Earl-Branco, is bij ons in de buurt gebleven, nog geen 10 minuten auto rijden en zijn baasje Hennie komt zeker 1 x per maand bij ons en doet alles voor zijn Dobertje, dat zien wij graag en Earl-Branco vindt dat allemaal maar geweldig al die aandacht. Branco is een sterke, krachtige reu geworden en gelukkig kan Hennie hem goed leiden.

 

Ella von Apoldastamm

 

Ella een schitterende Dobermann en haar baasjes Karin en Arno zijn heel gelukkig met haar en wij krijgen geregeld berichtjes hoe het gaat met leuke foto's erbij, wat wij op prijs stellen en kunnen dan zien hoe onze Doberpuppies zijn uitgegroeid.

Eloise von Apoldastamm

 

Eloise, echt een pittige Dobermann vrouwtje, is ook naar Duitsland verhuisd, naar Ralph en Andrea in de omgeving van Bochem. Eloise gaat iedere vakantie mee en alle drie genieten ervan, wij ontvangen dan ook altijd de vakantie foto's en vinden het mooi dat Ralph en Andrea zo genieten van hun Eloise, echt geweldig.

Elvis von Apoldastamm

 

Elvis, een reutje wat in de buurt is gebleven, zo'n 20 km van ons en zijn baasjes kwamen bij ons geregeld langs. Hij is een echte kerel geworden en net zoals de andere Dobers ook zeer sociaal en ook superlief, terwijl hij toch indruk maakt met zijn krachtige body.

Esko von Apoldastamm

 

Esko een heel mooi bruin reutje is naar Duitsland gegaan naar Brigitte en Thorsten, ook zij zijn erg blij met hem en hij heeft een hele lieve uitstraling. Zijn baasjes zijn iedere dag met hem naar het Wald, waar hij heerlijk kan rond rennen en een goede conditie opbouwt.

Everly von Apoldastamm

 

Everly, ook een typisch Bliss kind, een mooie elegante jonge dame, is ook sportief met Cynthia en Koert bezig en is ook te vinden op tentoonstellingen waar zij het uitstekend doet met mooie keurverslagen. Everly is een echte hartendief en kan heel goed met iedereen (mensen en dieren/paarden) opschieten, echt een goed karakter.  

Evianne von Apoldastamm

 

Evy is bij ons gebleven en wij zijn er dan ook heel blij mee, Evy is werkelijk een kopie van haar moeder Bliss en zij kan het heel goed vinden met onze andere Dobers en zij wijkt de hele dag niet van Loes haar zijde. Zodra Loes op de bank gaat zitten, dan is Evy direct op haar schoot te vinden en zij ligt daar dan zelfs heerlijk te slapen, echt een schat van een Dober-vrouwtje.

Aranka von Apoldastamm en haar D-Nest  10 December 2014

Aranka en haar D-Nest 10 December 2014

 

Aranka heeft 12 gezonde pups ter wereld gebracht en allen hebben een goed thuis gekregen. Van de 12 pups waren er 6 reutjes, 3 zwart en 3 bruin en ook 6 teefjes, ook hier 3 zwart en 3 bruine teefjes. Net als haar 1e nestje heeft zij geen van onze andere Dobers bij haar pups toe gelaten, echt een zeer zorgzame moeder, die haar pups ten allen tijde beschermd. Wij zijn dan ook zeer tevreden met de pups uit de combinate met Pride of Russia Urano.

Dunfhlaith von Apoldastamm

 

Dunfhlaith is bij Frank, een medelid van Dobermann ver. Dortmund gekomen en hij heeft al een Doberteefje Chariten, dus zij heeft ook een speelkameraadje. Wij vinden dit geweldig, zo kunnen wij zien hoe zij zich verder ontwikkeld, hopelijk net zoals Celina en Cassy.

Duke von Apoldastamm

 

Duke heeft het enorm getroffen, hij is omringd door vele lieve huisgenootjes, waaronder Fritz een ruwhaar tekkel 1 week ouder en een jong katje (zie foto) ook twee jonge kinderen en 3 varkentjes (waarvan er één ook eerst in huis was) en natuurlijk de trotse baasjes Richard en José. Duke en de andere hebben heerlijk de ruimte om te kunnen spelen.

Dino von Apoldastamm

 

Dino is naar onze zuiderburen gegaan en bekijk de Video van Dino, d.m.v het aanklikken van de foto. Dino in de tuin waar hij zijn boodschap doet en keurig door zijn baasje met de stem wordt beloond / geprezen.

Dona Chia von Apoldastamm

 

Donna is een pittig dametje en bekijk de Video van Donna, aanklikken d.m.v. de foto. Donna is heerlijk aan het spelen op een kussen en ververmaakt zich prima met haar speeltje.

Delain von Apoldastamm

Vandaag is Delain net 1 jaar geworden!!! Ons kleine pupje is ondertussen al een hele hond geworden, maar dat vergeet ze soms zelf wel eens.

Ze doet het prima, we zijn nog steeds heel blij dat ze bij ons is. Ze is erg voedings-gericht wat het trainen gemakkelijker maakt. Ze is nog erg jong in haar hoofd maar nu is ze soms wat aan het puberen. Ze begint stilaan wat te veranderen. Met honden die ze kent, is ze altijd erg lief. Ook met onze 2 andere honden gaat het super. Eigenlijk is ze best slim en altijd enthousiast.
Groetjes
Gwen & Paul

Dubai von Apoldastamm

 

Dubai heeft het enorm getroffen, hij kan de hele dag samen met Chili (half zus) spelen en wanneer hij moe is heerlijk tegen/bij Chili liggen Dubai gaat eind maart naar de 1e buiten-show in Gütersloh, waar hij in de baby-klasse deelneemt.

Durack von Apoldastamm

 

Durack heeft natuurlijk een naam waarvan men denkt is hij nu echt een dondersteen, maar ook hij heeft zijn rustige momenten en zoals een pup is, zijn actieve momenten met daarna het hoog nodige slaapje om bij te tanken, een heerlijk kereltje en woont gelukkig dichtbij.

Dona von Apoldastamm

 

Donna is een pittig dametje en bekijk de Video van Donna, aanklikken d.m.v. de foto. Donna is heerlijk aan het spelen op een kussen en ververmaakt zich prima met haar speeltje.

Dana von Apoldastamm

 

Dana is een mooi donkerbruin teefje, helaas op deze foto is dat niet goed te zien, zij is volgens haar baasjes zeer slim en krijgen van vele vrienden en andere hondenliefhebbers complimenten over haar uiterlijk en fijne karakter. Dana komt momenteel per week ruim een een kilo aan, net zoals haar broertjes en zusjes.

Dex von Apoldastamm

 

Dexx woont in het hoge noorden van Nederland, Friesland wel te verstaan en heeft heel veel kippen waar hij aan moet wennen en ook een aantal paarden hebben zijn baasjes. Dexx doet het geweldig en staat zijn mannetje.

Djinny von Apoldastamm

 

Djinny het pittige dametje van het D-Nest, alles wat zij bij de andere pups deed was ok, maar owee als een andere pup bij haar aan het donderen was, dan liet zij even zien wat zij in huis heeft.   Djinny en Dexter kunnen het samen goed vinden, hoewel Dexter toch wat meer ook op zichzelf kan zijn en zij blijft nog wel even doorgaan, een hoop energie heeft dit meisje.

Dexter von Apoldastamm

 

Dexter en zijn zusje Djinny wonen dicht bij elkaar en zijn een paar keer per week samen. Hier liggen beide te genieten bij de kast. De baasjes van Dexter en Djinny zijn reuze blij met hun Dobertjes.

Aranka von Apoldastamm en haar C-Nest   9 Juni 2013

Aranka

Aranka en haar C-Nest 9 Juni 2013

 

Aranka heeft haar 1e nestje gekregen op 9 juni 2013. Negen mooie gezonde pups, 1 zwart reutje, 5 zwarte teefjes en 3 bruine teefjes.

Aranka heeft de pups vanaf het begin tot dat de pups met de nieuwe pup-eigenaar meegingen, bewaakt, zelfs haar Dobervrienden mochten niet bij het nestje komen, tot grote teleurstelling van haar fan's.

Cassandra von Apoldastamm

 

Cassy, zoals wij haar roepen/noemen, is onze laatste nieuwe aanwinst. Zij is heel ondernemend en super vrij, is de beste vriendin van/met onze andere Dobers, zeker Bliss is haar favoriet en deze twee breken dan ook aardig de boel af tijdens het spelen in de huiskamer, zelfs de zware lederen bank verschuiven zij zonder moeite.

Charlie von Apoldastamm

 

Charlie woont heerlijk in bosrijke omgeving en haar baasje gaat met haar trainen voor het vinden / redden van mensen in afgelegen gebieden. Zij gebruikt haar neus al prima en zal het zeker in de toekomst goed doen.

Celina von Apoldastamm

 

Celina is een heerlijke dondersteen, die het goed doet en graag speelt met de andere Dobers bij afdeling Dortmund, ook Cassy speelt graag met haar en beiden zijn niet moe te krijgen, blijven net zo lang doorgaan, tot zij verplicht in de auto moeten voor rust.

Celma von Apoldastamm

 

Celma, zittend in het water van het IJselmeer en heeft een speelkameraadje bij haar huidige baasjes. Zij zijn heel blij met Celma en krijgen vele komplimenten zoalsm zij eruit ziet en zo leuk met de andere honden speelt.

 

Chia von Apoldastamm

 

Chia heeft haar stek gevonden in Zeeuws Vlaanderen en had in het begin heimwee naar haar 2 zusjes, die zij tot en met 10 weken nog samen waren in Graes. Gelukkig heeft zij het nu goed naar haar zin en is haar baasje er ook blij mee.

Chiara von Apoldastamm

 

Chiara de kleine dondersteen heeft een reusachtig speelgoedvriendje, die zij overal in huis en tuin mee neemt, onafschijndelijk dus. Nu is Chiara natuurlijk nu wel een stuk gegroeid en zal de verhouding Speelgoed-dober en  Chiara qua grootte wel hetzelfde zijn.

 

Chili von Apoldastamm

 

Chili heeft het zeker getroffen, zij kan en mag de hele dag tussen de kippen lopen, die iedere dag voor verse eieren zorgen, haar baasjes zijn heeeel blij met Chili en zij op haar beurt met hen. Chili heeft heerlijk de ruimte bij Hans en Christine en was al vanaf de eerste dag op haar gemak.

 

Cleopatra von Apoldastamm

 

Cleopatra heeft haar baasjes gekregen niet zo ver van haar geboorte-dorp Graes en het dochtertje was / is helemaal verliefd op Cleopatra en kan haar bijna niet loslaten, dat wordt wel anders wanneer zij een stuk gegroeid is en ook zij heeft heerlijk de ruimte op haar nieuwe stek.

 

Condor von Apoldastamm

 

Condor heeft zich prima staande gehouden tussen zijn acht zusjes en heeft er ook nog zelf een baby erbij gekregen ( niet zelf natuurlijk) tenminste zijn baasjes hebben 2 dagen voor de geboorte van Condor zelf een baby gekregen. Zij hebben het zodoende behoorlijk druk een baby en Condor die ook alle tijd en aandacht opeist.

Kayleigh en haar B-Nest 2 April 2012

31-8-2013 update B-Nest Kayleigh

Kayleigh en haar B-Nest 2 April 2012

 

Kayleigh heet  op 2 April 2012 haar 2e (B) Nestje gekregen en haar 11 pups hebben het allemaal goed gedaan en zijn allemaal goed van karakter, vrij, sociaal en zeer nieuwsgierig/ondernemend, de pups hebben allemaal een echte Dobermann liefhebber(s) met ervaring als baasje gekregen.

 

Brennah von Apoldastamm

 

Een heerlijke speelse jonge dame en hier even haar energie weg bijtend op een kauwstaaf en op de foto is zij een half jaar en Brennah heeft echt een hele mooie donkere bruine vacht ook in haar gedrag is zij hetzelfde als haar 3 broertjes en 7 zussen, één en al power, superlief en vrij in omgang.

Agnes en Rob zijn de trotse baasjes van Brennah

 

Bonne Fee von Apoldastamm

 

Bonne Fee, roepnaam Fee, woont heerlijk buiten op een verbouwde boerderij bij Mark en Miranda. Een drietal paarden lopen op het stuk grond rond en Fee gaat gewoon haar gang en met gang kunnen wij wel zeggen met heel veel energie, die zij hier uitstekend kwijt kan. Alle zwarte teefjes zijn een kopie van Kayleigh (uiterlijk en karakter)  27 september 2012

 

Boy von Apoldastamm

 

Gea en René zijn de trotse eigenaars van Boy en hij heeft het goed naar zijn zin met de dagelijkse wandelingen in het bos met René Gea maakt schitterende  vogel - dieren beelden van Keramiek en wij hebben van haar een hele mooie Dobermann beeld gekregen. (zie Dobernieuws)

 

Beau von Apoldastamm

 

Beau heeft zijn thuis gekregen bij Loewie en zijn paarden en er kwam nog een Dobermann bij, met roepnaam Cooper. Beau heeft dus een speelkameraad en beiden hebben daar heerlijk de ruimte. Alleen nu maar hopen dat alles goed blijft gaan, wanneer Beau volwassen wordt.

 

Bayleigh von Apoldastamm

 

Bayleigh heeft thuis een Dobermann vriendin  (zij komt van Dobermann rescue) Juultje en sinds kort gaat hij met  zijn baasje Willie naar de IJsel om daar heerlijk pootje te baden. Hier komt hij in kontakt met andere honden en dat gaat heel goed, een fantastisch sociaal gedrag heeft Bayleigh.

juli 2012

 

Brownie von Apoldastamm

 

Brownie, geniet van alle aandacht die zij krijgt van Hans en zijn familie. Zij is net als de andere broertjes en zusjes een vrij en ondernemend Dobertje met aandacht voor iedereen om  uitbundig te begroeten. Spelen met andere honden doet zij graag

juli 2012

 

Blissany von Apoldastamm

 

Bliss heeft voor het eerst meegedaan in Recklinghausen op de CAC-Show daar en heeft een uitstekende beoordeling van keurmeester Armin Hoppe gekregen, een veelbelovende pup in de babyklasse (Bliss 13 weken jong')

juli 2012

 

Branca von Apoldastamm

 

Branca, hier met haar favoriete speelbal. Nelly en Peter hebben thuis een enorm project : het bouwen van een nieuw  huis en Branca vermaakt zich prima tussen al het bouwmateriaal en met de mensen die daar aan het werk zijn, een hele goeie afleiding voor haar en ook heel enthousiast, ook samen met Bliss in de tuin (2 tornado's)

 

Bellissima von Apoldastamm

 

Bellissima, de kleine dondersteen van het elftal is uitgegroeid zoals Kayleigh was met deze leeftijd van een ½ jaar. Wij werden ook onstuimig begroet door Bella (roepnaam) en het spelen met Bliss dat was als een orkaan, zoals die twee door de tuin renden en ons allen even kwamen aantikken (uitkijken voor de knieën) Na het speelkwartier hebben wij Bliss in de auto gedaan en kon Bella enigzins tot rust komen en wij even rustig zitten en bijpraten over alle pups.

 

Bianca von Apoldastamm

 

Bianca heeft een Dobermann reutje (2 weken ouder) Orkan als speelkameraad en deze twee zijn dan ook goed aan elkaar gewaagd. Henk en familie wonen op een voorheen boerderij (grondstuk en een nieuwbouw woning, totaal geen boerderijwoning) een mooie plek voor dieren en deze zijn ook aanwezig, 3 paarden, schapen, pauwen, ganzen, eenden en nog veel meer, werkelijk een paradijs voor  Bianca en Orkan (reutje) en een duitse dog van 11 jaar.

 

Bo von Apoldastamm

 

Bo ligt hier lekker te slapen op de bank tussen de kussens en zij heeft het natuurlijk goed voor elkaar zo. Susan en familie genieten iedere dag van Bo met haar immer nieuwsgierigheid en ondernemings drift. Bo geniet ook van het buiten leven en van de koeien in haar achtertuin.

 

Kayleigh en haar 1e A-Nestje met 13 pups  16 januari 2010

16 Januari 2010 A-Nest Kayleigh

Kayleigh en haar 1e nestje met 13 pups

 

 Kayleigh heeft op 16 januari 2010 haar 1e nest(je) gekregen van 13 gezonde puppen en nu een jaar later heeft zij op de laatste 2 tentoonstellingen bewezen, dat zij er nog steeds mag zijn. Zowel in Gütersloh op 17 apil 2011 en in Kaunitz op 1 mei 2011 heeft zij 2x de 1e plaats behaald met als resultaat CAC DV en Anwartschaft VDH Duits Kampioene. 

 

Aristo von Apoldastamm

 .

Keurmeester Martin Gschwindl keurde Aristo in Stadland, op de Sonderausstellung van de Dobermann Verein Stadland en werd hij beloond met een VV met uitmuntende beoordeling. Karaktervolle en temperamentvolle Puppen met goede toekomst, was de toelichting van de keurmeester uit Oostenrijk.
Aristo doet het sportief uitstekend (speuren, appél en manwerk)

 

 Loes met Kayleigh, Aristo & Aranka

 

Kayleigh samen met twee van haar nakomelingen Aranka en Aristo, Aranka is een mooi donker bruin teefje en haar broer Aristo is haar favoriete speelkameraad. Zo met zijn drieën  kan het er hard aan toe gaan tijdens het rennen en spelen.

 

 Aranka von Apoldastamm

 

Keurmeester Martin Gschwindl keurde Aranka in Stadland, op de Sonderausstellung van de Dobermann Verein Stadland en werd zij beloond met een V V met een uitmuntende beoordeling. Karaktervolle en temperamentvolle Puppen met goede toekomst, was de toelichting van de keurmeester uit Oostenrijk.
Sportief doet zij het ook goed en heeft er veel plezier aan, zeker met het speuren en Loes wordt het trainingsveld opgetrokken voor het Appél  en manwerk.

 

Ayden von Apoldastamm

 

Op deze foto is Ayden 10 maanden en goed ontwikkeld, werkelijk een mooie grote bruine Dobermann reu met de eigenschappen zoals wij die graag zien. De eigenaren hebben kleinkinderen en hij is heel lief voor ze, terwijl zij toch soms wel een beetje ruw zijn tegen Ayden..

 

Anouschka von Apoldastamm

 

Zij kan de hele dag in de tuin rondscharrelen en is ook vaak op het terras te vinden waar zij verder wat uitrust voor de volgende toer in de tuin, echt een energieke hond. Anouschka is heel lief voor de kat, maar deze blijft toch wel wat liever op afstand, daar zij toch wel enigzins ontstuimig is.

 

Allegra von Apoldastamm

 

Allegra is een teefje met een mooi kop type en donker bruin van kleur, dat na een aantal maanden in Duitsland verbleef naar Thailand verhuisde, haar baasje moet voor twee jaar daar werken en het hele gezin is dan ook mee verhuisd. Afgelopen winter /Kerst zijn zij voor een vakantie terug geweest in Duitsland. Zij ziet zo wel wat van de wereld.

 

Akyra op trainingsveld

 

Hier kijkt zij vol verwachting naar haar beloning, het knooptouw, waar zij haar best voor doet.

Hier een bericht van Martina en Christoph :  

Sie ist eine schlaue junge Hündin, welche uns durch ihr aufgewecktes Wesen

viel Freude bereitet. Aber auch der Kuschelfaktor ist bei ihr sehr stark ausgebildet,

so dass wir um die morgendlichen und abendlichen Schmusestunden nicht drum herum kommen.         Alles in allem sind wir super zufrieden.

Ashanti even in Graes thuis

 

Anja & Bernd, de nieuwe eigenaren van Ashanti waren zondag 14 augustus 2011 bij ons om Ashanti te laten zien en tevens om met ons kennis te maken. Het was een hele gezellige middag en Aristo (helemaal verliefd op . . ) Ashanti hebben lekker gespeeld in de huiskamer en Aranka keek zo van hé moet dat !.

 

Ayla traint in Aachen

 

 Ayla von Apoldastamm heeft haar thuis gekregen bij Aloys en Kitty in Zuid Limburg. Samen met haar baasje Aloys, traint zij bij de Duitse Herder vereniging in Aachen voor haar BH (VZH NL) examen. Ayla heeft ook een huisgenoot Django (Dobermann reu) en beiden zijn dan ook dikke vrienden en kunnen de hele dag heerlijk buiten spelen.

17 maanden

 

Ayko weer even in Graes

Ayko en zijn baasjes zijn zo trots op hun mannetje en zijn met hem bij ons geweest om te laten zien hoe hij is uitgegroeid tot een echte kerel (nu 2 ½  jaar jong, 14 Juli 2012). Een hele lieve sociale Dober reu die het erg goed doet.

Amber een lieve schat

 

Amber was het  die werkelijk  bij ons wilde blijven en zeker niet mee wilde met de nieuwe eigenaar. Het heeft ons dan ook pijn gedaan dat wij haar hebben laten gaan. Achteraf heeft zij het toch getroffen op haar nieuwe adres, hele lieve mensen die echt gek op Amber zijn en haar een goed thuis gevoel hebben gegeven, voor ons ook een hele geruststelling.

 

Oktober 2012

 

 

 

 

Dobermann kennel von Apoldastamm  | info@apoldastamm.nl