logo
Dobermann kennel von Apoldastamm
Home von Apoldastamm
Apolda     Dobermann
Onze Dobers
Sportief resultaat
Show
resultaat
Foto galerij
Dek-Geboorte melding
Onze Nakomelingen
Een pup en dan .?.?.
Contact & Disclaimer
Dober nieuws
Medische tips / info
Evenementen & Links

      


  

 

23 Oktober 2021                                                    Celina Veteraan Champion - DV & VDH

  

Celina von Apoldastamm is met ruim acht en een half jaar jong Veteraan Kampioene geworden bij de Dobermann Verein Deutschland en van de VDH . Zij heeft uitstekende beoordelingen van de keurmeesters gekregen.

Wij zijn dan ook reuze trots op Celina en feliciteren Ursula en Herbert met het behaalde resultaat. met hun kanjer.

   

18-8-2019           Fayenne & Gladys, Landes Gruppen Siegerin LG Westfalen - Recklinghausen

                                                                                       Gladys ook BOB van de Tentoonstelling

Fayenne von Apoldastamm

1e Uitmuntend, CAC,

LandesGruppenSiegerin Westfalen

 

   Gladys von Apoldastamm

 1e Uitmuntend, CAC,

LandesGruppenSiegerin Westfalen,   BOB

Gladys en Fayenne zijn beide in hun klasse (zwarte en bruine teven) als eerste geplaatst en bij de keuring met alle eerste geplaatste teven van de andere klassen werden zij weer als eerste geplaatst wat een CAC opleverde en de titel "Landes Gruppen Siegerin LG Westfalen 2019".

Gladys behaalde van alle geplaatste Dobers (reuen en teven) bij deze Show de titel BOB , Beste Dobermann van de Show in Recklinghausen. Dominique heeft Gladys en Fayenne voorgebracht en ook nog haar eigen Dobers (twee in de babyklasse, een zwart reutje en een bruin reutje en beide kregen een VV-1 en Feriah, zwart teefje, werd ook eerste in haar klasse) een hele inspannende dag voor haar. Dominique kreeg van mw. Ilona Onstenk een groot kompliment zoals zij de Dobers voorbracht. Voor ons van Apoldastamm een zeer goede dag met hele mooie resultaten en zijn dan ook zeer trots op Gladys, Fayenne en Evianne.

Nogmaals met dank aan Dominique en Frank voor hun inzet.

18-8-2019                                                               Evianne bij LandesSieger Show in Recklinghausen

Evy was zondag 18 augustus in Recklinghausen bij de Landes Sieger Show, zij werd daar door Frank voorgebracht en Evy stond als een plaatje, zij bleef de hele tijd tijdens de keuring keurig staan, helaas door het bokkig lopen van haar en het bijten in de riem werd zij als derde geplaatst en haar (half)zusje deed wat de keurmeesteres graag zag en Gladys werd in dezefde klasse (open klasse) als eerste geplaatst, zie hierboven.

Evy derde geplaatst was voor ons ook een heel mooi resultaat en zijn wij dol gelukkig met haar en het keurverslag was heel goed en Evy kreeg dan ook een Uitmuntende beoordeling van mw. Ilona Onstenk.

 

21 Juli 2019                                   CAC Show Dobermann afdeling Dortmund

Gladys von Apoldastamm  -  CAC Show DV Dortmund  2019

 

1e plaats Uitmuntend in de open klasse en ook CAC  VDH-Champ

 

Gladys von Apoldastamm, een echte drukte maakster, maar zij heeft zich wel laten zien aan keurmeester Norbert Daube en werd als 1e geplaatst met een Uitmuntend  in de open klasse zwarte teven. Bij het toekennen van het CAC komen alle teven die eerste in hun klasse zijn geworden weer in de ring en dan wordt het spannend wie de CAC toegekend krijgt, gelukkig hield de keurmeester het niet zo lang spannend en gaf aan Gladys het CAC. Mariana die Gladys voorbracht was dolblij en wij natuurlijk ook. De keurmeester gaf een mooie toelichting dat Gladys een uitstekende compacte teef was waar alles in goede proporties klopte.

Mariana brengt onze dames met enthousiasme voor en is dan ook super blij met deze resultaten.

Fayenne von Apoldastamm  -  CAC Show DV Dortmund  2019

 

1e plaats Uitmuntend in de open klasse en ook CAC-r VDH-Champ

 

Fayenne Aranka von Apoldastamm, heeft bij de CAC-Show bij Dobermann afdeling Dortmund het prima gedaan. Zij heeft in de open klasse de 1e plaats Uitmuntend behaald met een zeer mooi keurmeester verslag. Ondanks dat het heel warm weer (31 graden) was heeft Fayenne het uitstekend gedaan, het showen ging goed en het gangwerk heel spoepel, wat belangrijk is bij de eindbeslissing van plaatsing.

Fayenne heeft het ook fantastich gedaan van alle teven die eerste waren geworden in hun klasse en nu streden om het CAC toegekend te krijgen. Keurmeester Norbert Daube was onder de indruk van Fayenne en heeft vrij snel haar het CAC-r VDH gegeven, wij allen natuurlijk trots op onze dame.

                                             

Hier onze kanjers met Loes & Fayenne, Norbert Daube (KM  Dobermann Verein e.V. München)  en Mariana & Gladys.


 

 2 Juni 2019                                          CAC Show   Dobermann afdeling Kaunitz 2019

Fayenne werd sucesvol voorgebracht door Mariana en ondanks de extreme hittegolf, het was 32 graden, veel te warm voor de Dobers en natuurlijk ook voor de mensen en zeker voor degene die de Dobers voorbrachten bij deze show in Kaunitz. Fayenne werd 1e in haar klasse met Uitmuntend en bij de eindkeuring kreeg zij ook het CAC-res van de VDH.

Een mooi keurverslag van de keirmeester en wij en zeker ook Mariana zijn dik tevreden met zo'n beoordeling - resultaat en dat bij 32 graden, in de zon wellicht nog een stuk warmer.

 

 

Gladys werd heel goed voorgebracht door Mariana en ondanks de hittegolf, het was rond de 32 graden, veel te warm voor de Dobers en ook voor de mensen en zeker voor degene die de Dobers voorbrachten bij deze show in Kaunitz. Gladys werd 1e in haar klasse met Uitmuntend en bij de eindkeuring kreeg zij ook het CAC-r VDH, om trots op te zijn met zo'n drukte maakster.

Een heel mooi keurverslag van keurmeester Thomas Becht en zijn evenals Mariana super tevreden met zo'n uitstekend resultaat en dat bij 32 graden, veel te warm zo in de volle zon.

  

16 Oktober 2017          Een succesvol jaar voor onze Dober  "Fayenne von Apoldastamm"

(Diemelstadt, Essen und Dortmund)

 

Een succesvol jaar voor ons Dobervrouwtje "Fayenne von Apoldastamm" (Cassandra v. Apoldastamm x Harley vom Elbauetal)
Zij behaalde met haar jonge leeftijd van 17 maanden de volgende Titels :

Op 20.08.2017 in Diemelstadt
Landes-Jugend- Siegerin Westfalen
Keurmeester : Armin Hoppe


Op 17.09.2017 in Essen
Landes-Jugend- Siegerin Nordrhein
Keurmeester : Rudi Killmeier

Bijzonder trots zijn wij met het volgende resultaat :
Bundes Jugend Siegerin 2017, BOS  behaald op de Internationale Tentoonstelling in de Westfalen Halle in Dortmund op 15.10.2017 Keurmeester : Josef Pohling

           

en natuurlijk met de titel "Duits Jeugd Kampioene 2017" van de Dobermann Verein en ook "Duits Jeugd Kampioene 2017" toegekend door de VDH.

  

 


17 September 2017      Fayenne LandesGruppen Jugend Siegerin Nordrhein 2017

                

Fayenne heeft op de CAC Show in Essen in haar Klasse de 1e plaats behaald en heeft ook de titel Landes Gruppen Jugend Siegerin Nordrhein gekregen, de keurmeester Rudi Killmeier was onder de indruk van haar donker bruine kleur en gaf als toelichting een sterke compacte teef met de juiste proporties.

 

                 

 


20 Augustus 2017                                        Landesgruppen Siegerschau Westfalen

 

Fayenne - Landesgruppen Jugend Siegerin Westfalen 2017

Deutscher Jugend Champion 2017 (Diemelstadt)

  

Mariana, brengt onze Dobers voor op de CAC Shows en met een werkelijk uitstekend resultaat, zij heeft er veel plezier aan en dat is goed te merken aan de honden die dan ook een goede beoordeling van de keurmeester krijgen.

Fayenne heeft in Diemelstadt de titel "Landesgruppen Jugend Siegerin Westfalen 2017" behaald en ook op deze dag haar "Duits Jeugd Kampioen" titel DV.

Celina, voor 3e keer op rij Landessiegerin Westfalen 2017

   

    Celina heeft in Diemelstadt voor de derde keer op rij haar titel " Landessiegerin Westfalen 2017 " behaald alsmede haar 1e plaatsing in de Kampioensklasse en het CAC, ook Mariana brengt Celina voor en ook hier een goede klik tussen Mariana en Celina.

 

Evianne - Uitmuntend 1e inDiemelstadt Westfalen 20 aug 2017

    Evianne is door Marana in de Tussen-Klasse voorgebracht en Evy heeft in deze klasse de 1e plaats behaald met een Uitmuntend. Onze Dobers hebben het uitstekend gedaan in Diemelstadt en wij zijn dan ook zeer tevreden met de behaalde resultaten en bedanken Mariana voor haar inspanningen.

 

Dunfhlaith - 1e - Uitmuntend in Kampioens-klasse in Diemelstadt 20 aug 2017

    Dunfhlaith is door haar baasje Frank zelf voorgebracht in de Kampioensklasse en ook zij heeft de 1e plaats met Uitmuntend behaald. Dunfhlaith doet het uitstekend op CAC-Shows en ook in de africhting met een juiste werkdrift doet zij het goed en met veel plezier (samen).

 


30 Juli 2017                                                         CAC Schau Dortmund

wordt bewerkt


25 Juni 2017                                                   CAC Schau Recklinghausen

wordt bewerkt


04 Juni 2017                                                          CAC Schau Kaunitz

  

Bij de CAC-Show in Kaunitz, stonden 3 generaties (zwart) Apoldastamm naast elkaar, op de foto hiernaast vanaf links : Celina, Evianne en onze laatste aanwinst Gladys.

Alle drie hebben in hun eigen Klasse de 1e plaats behaald met een mooi keurverslag van de keurmeester.

  Fayenne heeft het in haar Klasse ook uitstekend gedaan en de 1e plaats behaald van de bruine Dobers. Mariana heeft ook hier onze Dobers voorgebracht en dat is een een hele opgave/inspanning, daar men met de hond ook een paar rondjes moet lopen voor het beoordelen van het gangwerk, wat belangrijk is bij het toekennen van de definitieve plaatsing.

                  

  Dunfhlaith werd door Frank (haar Baasje) zelf voorgebracht en met ook een 1e plaatsing in haar Klasse en Mariana met de andere  Apoldastamm Dobers, ook allen een 1e plaatsing in hun Klasse.

                  


14 Mei 2017                          von Apoldastamm Doberdag D.V.I.N  in Rosmalen

Op de foto : Koert met Everly, Hans met Chili en Jennifer met Farrell-Sky, ook waren aanwezig Helma met Gentle en Margot met  Freja Jule, helaas geen foto van deze Dobers.

Zij waren allen op de de Doberdag in Rosmalen en hebben uitstekende beoordelingen gekregen en hebben ook deel genomen aan de fokkersklasse. Men kon ook met deelnemen aan de DGT en DKT testen, maar het belangrijkste is wel dat men actief is met de Dobermann en ervan geniet, zeker de honden vinden dit heerlijk.

 24 Juli 2016                      Farrell, Fraser & Fayenne VV-1 in Babyklasse Dortmund

                                               Dunfhlaith ook 1e in haar klasse

  

    

Zondag 24 juli waren Farrell, Fraser en Fayenne in Dortmund bij de CAC Show, en hebben deze drie in hun eigen klasse de eerste plaats behaald, eerst Fraser bij de zwarte reutjes en daarna Farrell bij de bruine reutjes en Fayenne bij de bruine teefjes. Andrea heeft onze baby's voor gebracht, zij is de eigenaar van Harley (de Vader) en wij zijn dan ook zeer tevreden met deze mooie uitslag alle drie een VV-1 gekregen en Mayko & Jennifer alsook Susanne & Sven waren dolblij met dit eerste mooie resultaat, zij waren toch al verliefd op hun Dobertje en het is mooi dat de keurmeester weg was van dit drietal.

                                                                   

Dunfhlaith heeft ook mee gedaan in de open klasse en ook zij heeft een Uitmuntend 1 gekregen en heeft al bij andere shows vele 1e plaatsingen behaald met Anwart voor Duitse Kampioene, een succesvolle dag voor onze Dobers.


  2016                           Chili von Apoldastamm - BOB   &   Dubai von Apoldastamm - BOS

                                                           

Hans en Christine waren in Blommel met Chili en Dubai, beide hebben in hun Klasse de eerste plaats behaald Uitmuntend-1 en ook de CAC gekregen bij de eind keuring. Chili heeft ook nog de titel BOB (Best Of Breed) gekregen in de eindkeuring van alle honden met een CAC en ook Dubai heeft BOS (Best of Sex) gekregen van alle geplaatste honden. Chili en Dubai zijn actief met Tentoonstellingen maar zijn ook iedere week actief op het trainingsveld met het trainen voor VZH en IPO. Chili heeft al haar VZH en Dubai gaat deze maand op voor zijn VZH examen en een maand later samen met Chili voor het IPO examen, wij zijn enorm trots op Hans & Chistine en natuurlijk op Chili en Dubai, echt klasse.


12 Juni 2016                                                Celina Landessiegerin 2016 in Alsdorf

Celina, heeft het weer uitstekend gedaan en Marianna heeft haar goed  voorgebracht en keurmeester Norbert Daube was onder de indruk van Celina en heeft haar een schitterend keurverslag gegeven als mede 1e plaatsing (V1), CAC en natuurlijk de titel Landessiegerin Nordrhein 2016 in Alsdorf

 

Dunfhlaith was ook in Alsdorf en keurmeester Norbert Daube stond heerlijk droog onder de tent, terwijl Frank met Dunfhlaith in de gietende regen stond (zie de strepen op de achtergrond) en toch heeft zij ook goed gepresteerd V1, CAC reserve met een mooi keurverslag, alweer een succesvolle dag voor onze Apoldastamm Dobers in Alsdorf

 


8 Mei 2016              Succesvol Weekend voor Celina von Apoldastamm

 

In het weekend van 06-05 t/m 08-05 2016 vond zoals ieder jaar in Dortmund de VDH Europasieger en de Internationale tentoonstelling plaats.

Wij zijn dan ook bijzonder trots op het uitstekende resultaat van onze nakomelinge  Celina von Apoldastamm (Aranka von Apoldastamm x Pride Of Russia Odin) die zij op beide Tentoonstellingen bereikt heeft.

 

Zij behaalde op 06-05-2016 op de Internationale Tentoonstelling bij keurmeester Ronnie Irving (GB) de volgende beoordeling  :

V1, CAC, CACIB, BOS (Best Opposite Sex)

 

en op 08-05-2016 bij de Europasieger Tentoonstelling bij keurmeester Hans Wiblishauser (DE)

eveneens de beoordeling :  V1, CAC, CACIB, BOS (Best Opposite Sex)

 

Het speciale hoogtepunt, was echter wel de Titel : Europasiegerin 2016

Celina behaalde kreeg eveneens de Titel : VDH Champion.

                                                                      

 


20 Maart 2016                                                     Dunfhlaith Jeugd Kampioen Duitsland

                                                 Celina CAC en BOB in Gütersloh

        

Celina heeft het weer gepresteerd in Gütersloh, zij werd voor gebracht door Ute en de keurmeester Martin Gschwindl heeft alle deelnemers weer flink laten lopen om het gangwerk te kunnen beoordelen, wat belangrijk is voor de eindkeuring. In de Open Klasse werd zij 1e en bij de keuring van alle zwarte teven kreeg zij de CAC toegekend en bij de eindkeuring van alle 1e geplaatste Dobers heeft zij ook de titel BOB (Best Of Breeding) gekregen. Voor Apoldastamm een uitstekende Tentoonstelling met 2 geweldige nakomelingen van Aranka von Apoldastamm.

 

Dunfhlaith, doet het ook uitstekend op de tentoonstelling in Gütersloh, zij is daar als 1e geplaatst in de jeugdklasse en heeft hiermee haar Deutscher Jugend Champion Titel behaald, zowel door de VDH en de DV toegekend. De keurmeester Martin gschwindl was zeer onder de indruk van Dunfhlaith, een elegante teef met de juiste verhoudingen.


5/6 December 2015                                 Dunfhlaith von Apoldastamm  2x BOB

Dunfhlaith heeft tweemaal de titel BOB (Best Of Breeding) in Kassel bij de Nationale Tentoonstelling van 5 December en 6. December bij de Internationale Tentoonstelling behaalt. Wij zijn dan ook zeer trots op Dunflaith een nakomeling van Aranka en natuurlijk onze dank aan Frank haar baasje, die er ook veel tijd insteekt om Dunfhlaith zover te brengen .


01 Mei 2015                           Chili ,  Dubai en Dunfhlaith succesvol bij CAC Show in Alsdorf

Vrijdag, de dag van de arbeid hebben drie Apoldastamm Dobers deel genomen aan de CAC Show in Alsdorf. Chili heeft de eerste plaats behaald in de Open klasse en bij de eindkeuring ook haar 5e CAC gekregen. Dubai en Dunfhlaith beide nog in de Baby klasse hebben het ook goed gedaan en kregen van de keurmeester Ilona Onstenk V V-1 (veel belovende dober-pups betekend V V).

                               


29 Maart 2015                                     Voorjaars CAC Show in Gütersloh

 

Bij de jaarlijkse voorjaars tentoonstelling van Dobermann afdeling Gütersloh waren 6 Dobers van "von Apoldastamm" ook deelnemer. Deze werden door de Keurmeester Armin Hoppe uitstekend gewaardeerd.

 

Dubai (zwart reutje) en Dunfhlaith (bruin teefje) van de verbinding : Aranka von Apoldastamm x Pride of Russia Urano.
Beide bereikten in de Babyklasse een veelbelovende "VV" (pups met toekomst).
Moedig trotseerde de twee kleine dobertjes de permanente regen en presenteerde zich aan de geïnteresseerde toeschouwers.

In de tussenklasse zijn 3 vrouwen uit het C-nest tentoongesteld: van de combinatie  Aranka von Apoldastamm x Pride of Russia Odin.
Cassandra von Apoldastamm (bruin) behaalde U1-CAC res, Chili von Apoldastamm (bruin) behaalde een U2 en Celina von Apoldastamm (zwart) behaalde U1-CAC .

Aan Celina merkte de heer Hoppe op "aan deze teef kunt u zien, dat het heel goed mogelijk is om schoonheid te combineren met sport/werk prestaties."

                                

In de open klasse behaalde Blissany von Apoldastamm een U4. Slecht weer (wind en regen) waren voor Blissany een enorme afleiding en zij genoot als enige van dit stormachtige weer en ook probeerde zij de regendruppels te vangen, hierdoor liet zij zich niet showen in de eindronde, deze foto's hieronder staat zij keurig, helaas in het begin van de keuring.

                          

                      De fokkers-groep B-C-D von Apoldastamm werd dan ook uitstekend beoordeeld door de keurmeester Hoppe.
                                          Al met al was het een succesvolle dag voor de "Dobers von Apoldastamm"

 


21 December 2014                                    Chili von Apoldastamm Winner Kerstshow

                                                     

Chili is bij de Kerstshow van KC Nijmegen meervoudig in de prijzen gevallen, zij heeft het volgende gekregen/behaald : 1e plaats uitmuntend met CAC, CACIB, BOB, beste teef van de show. De keurmeester was mevrouw N. G. Timmermans - Kadenko en zij was zeer te spreken over Chili en de eigenaren Hans en Christine kregen dan ook vele komplimenten en felicitaties van andere kennels voor hun kanjer Chili.

 

Wij van Apoldastamm zijn dan ook reuze trots op het behaalde resultaat van Chili en vinden het fantastisch dat Hans en Christine zowel tentoonstellingen als ook sportief in de africhting aktief zijn.

 


27 Juli / 10 Aug 2014               Celina & Cassandra beide "Duits Jeugd Kampioene"

Celina & Cassandra von Apoldastamm, dochters van onze Aranka (Aranka von Apoldastamm x Pride of Russia Odin) bereikten de titel van Duits Jeugd Kampioen DV reeds op de leeftijd van 13 en 14 maanden. Celina en Cassandra zijn beide een middelgrote en zeer levendige Dobers met sterke botten en een prachtig exterieur (ras-standaard).

 

      Celina en Cassandra werden gepresenteerd op de volgende CAC tentoonstellingen in Duitsland :

Celina                                                                    klik op " Celina " voor meer foto's

13.04.2014- Gütersloh-  Richter Frau Onstenk-Schenk (NL) - SG2 Jugend CAC Res.
01.06.2014- Kaunitz- Richter Thomas Becht (D)- ZG1 - Jugend CAC
29.06.2014- Recklinghausen- Richter Martin Gschwindl (Austria) - ZG1- Jugend CAC
13.07.2014- Luxembourg Trophy- Richter Mrs.MargaretO'Sullivan (IRL)- Exellent
27.07.2014 -Dortmund- Norbert Daube (D)- ZG1- Jugend CAC,
Deutscher Jugend Champion


Cassandra                                                           klik op " Cassy " voor meer foto's

13.04.2014- Gütersloh-  Richter Frau Onstenk-Schenk (NL) - ZG1 Jugend CAC.
01.06.2014- Kaunitz- Richter Thomas Becht (D)- ZG2
29.06.2014- Recklinghausen- Richter Martin Gschwindl (Austria) - ZG2
27.07.2014 -Dortmund- Norbert Daube (D)- ZG1- Jugend CAC
10.08.2014 -Hannover- Armin Hoppe (D)-ZG1- Jugend CAC,
Deutscher Jugend Champion 
                       Landesgruppen Jugendsiegerin Niedersachsen


27 Juli 2014                     Blissany, Cassandra & Charlie succesvol in Dortmund

 

Bliss 1e in de open klasse met CAC res DV,   Cassy 1e in de jeugdklasse met CAC,           Charlie 2e in de jeugdklasse met CAC res

Resultaten Blissany :                                                  Resultaten Cassandra :                                              Resultaat Charlie :

13.4.2014- Gütersloh -                                               ZG1 - Jugend CAC

01.6.2014- Kaunitz- Open U-1 -  CAC                     ZG2 - Jugend CAC Res                                 Voor Charlie haar 1e tentoonstelling

29.6.2014- Recklinghausen- Open U-1 - CAC        ZG2 - Jugend CAC Res  

27.7.2014- Dortmund Open U-1 - CAC res             ZG1 - Jugend CAC                                                      ZG2 - Jugend CAC Res

 

      

Kayleigh en Aristo waren ook deelnemers in Dortmund en Kayleigh heeft het uitmuntend gedaan, 1e plaats met ook een CAC en kreeg een kompliment van keurmeester Norbert Daube, dat Kayleigh er met 7 jaar er nog steeds goed uitziet, na 2 nestjes (24 pups) groot gebracht te hebben en dat Aristo het ook uitstekend gedaan heeft met een Uitmuntend-2 en CAC res.

 

De belichting van de foto's is helaas niet optimaal, wel bedanken wij Ruud voor de foto's, deze zijn de enige die er zijn gemaakt van onze kanjers


13 Juli 2014                                           Celina "Trophy" Luxembourg

                                                                                    

Celina, heeft in Luxemburg bij de Trophy Tentoonstelling een Excellent gekregen in de Jeugd-klasse, met een uitstekend verslag van de keurmeester uit Ierland


24 maart 2013                                Aranka 1e plaats in Gütersloh met CAC

                                                                     

Aranka heeft de 1e plaats bij de bruine teven behaald en kreeg een uitstekend keurverslag. Aranka heeft het weer fantastisch gedaan, begin 2013 op de CAC Show in Gütersloh bij keurmeester Martin Gschwindl en hij was vol lof over Aranka en is dan ook winnares van de open klasse geworden en bij de eindkeuring van alle geplaatste teven heeft Aranka ook het CAC van de DV gekregen alsook de Anwartschaft Deutscher Champion VDH . Op de foto keurmeester Martin Gschwindl met Aranka  en Loes.


22 juli 2012                       Aranka, "CAC" behaald op CAC-Show in Dortmund

Aranka heeft het weer fantastisch gedaan op de CAC-Show in Dortmund bij keurmeester Norbert Daube en is 1e geworden in de open klasse en bij de eindkeuring van alle geplaatste teven heeft zij de CAC binnen gehaald. Aranka heeft zich prima getoond, zij kreeg veel lof van de keurmeester bij de toelichting aan de toeschouwers en ook haar gangwerk was werkelijk uitstekend.

Kayleigh was vandaag niet in haar goede doen en presenteerde zich dan ook niet, maar de keurmeester was wel onder de indruk dat zij zo kort na haar 2e nestje er zo goed uitzag (uitstekende konditie) en heeft de keurmeester haar wel de 2e plaats gegeven met een Uitmuntende beoordeling.

Aristo had de pech, dat de Dobermann Vereniging terug wil naar een kleinere Dobermann (hoewel Aristo nog aan de standaard eis voldoet van 72 cm) werd hem de 1e plaats onthouden, Aristo kreeg wel een Uitmuntend van de keurmeester (wat er wel op duidt dat hij zeker uitstekend voldoet aan de Dobermann standaard)

Blissany heeft ook deze keer indruk gemaakt op de keurmeester en ook een uitmuntende beoordeling gekregen in de baby-klasse, keurmeester Daube gaf als toelichting aan de toeschouwers, "een goede nakomeling van Kayleigh", met dat als Bliss zich zo verder ontwikkelt, zij veel toekomst kan verwachten / krijgt

Wij zijn dan ook zeer tevreden met de behaalde resultaten van onze Dobers : Kayleigh, Aristo, Aranka en Blissany.


1 juli 2012                            Dames doen het uitstekend in Recklinghausen

Blissany von Apoldastamm, onze jongste aanwinst van Kayleigh's B-Nest (geb. 2 April 2012) heeft op de CAC-Show  van 1 juli in Recklinghausen een 1e uitmuntende beoordeling gekregen van keurmeester Armin Hoppe (D) en heeft haar omschreven als een komplete gebouwde Dobermannpup met stevige poten met juiste hoeking, sterke / diepe voorborst, mooi koptype en een schitterende donkere diepe bruine kleur, mooier kompliment kunnen wij niet krijgen voor een nakomeling van onze Kayleigh.

Kayleigh heeft het ook nu weer na het grootbrengen van 11 pups (geb. 2 April 2012) uitstekend gedaan in haar klasse gebruikshonden de 1e plaats behaald en ook bij de eindkeuring voor het CAC van alle geplaatste teven is ook Kayleigh hier als eerste geplaatst met als resultaat een "CAC" toegekend op de CAC-Show 1 juli 2012 in Recklinghausen.

Aranka von Apoldastamm heeft haar moeder geevenaard en is in de open klasse als 1e geplaatst en ook bij de eindkeuring van alle geplaatste bruine teven een CAC r gekregen van de keurmeester Armin Hoppe.De keurmeester heeft aan het publiek meedegedeeld dat zijn voorkeur naar een wat kleinere type Dobermann gaat, maar Kayleigh en Aranka zijn zo kompleet en uitstekend van exterieur, ook het gangwerk was natuurlijk bepalend, dat hij beiden als 1e plaatste, ondanks dat de dames aan de boven maat zitten / groot zijn (wel binnen de toegestane  standaard maten 63 - 68 cm )

Het was een fantastische dag voor Apoldastamm, drie dames als 1e geplaatst met een uitstekende beoordeling en Aristo ook een uitmuntend gekregen, dus voldaan naar huis met onze kanjers.


1 juli 2012                                                       Aristo te krachtig voor de keurmeester

Aristo von Apoldastamm werd door de keurmeester als 4e geplaatst, toelichting van de keurmeester, dat zijn voorkeur uitgaat naar een kleinere/fijnere type Dobermann en ja, zoals de meeste weten en Aristo van dichtbij gezien hebben, Aristo is een grote (72 cm) krachtige Dobermann met een echte reuenkop en ondanks dat Kayleigh en Aranka twee dames zijn met ook aan de maat zijnde (zie boven) zijn zij wel door de keurmeester 2x beloond met de 1e plaats en het krijgen van het "CAC"

(zie reutje op de foto, eigenaar met zijn hand op de rug, wordt dit nu het ieaal beeld ? ?


24 Juli 2011                                                   Kayleigh en Aranka, beiden eerste plaats in Melle

                                                                                               


 Aristo 1e plaats in Recklinghausen

 

                        

                                                      Aristo 17 maanden jong  en . . . . . . . beloond  . . . . . .  in Recklinghausen met de eerste plaats

Aristo von Apoldastamm, heeft zondag 10 juli de 1e plaats behaald in de jeugdklasse bij de CAC Schau in Recklinghausen. Keurmeester de heer Marc de Meuter (B) vond Aristo een krachtige, imponerende jonge reu met een vriendelijk karakter en zeer vrij in omgang. Hiermee heeft Aristo een Anwartschaft Duits Kampioen VDH gekregen. Aristo heeft zich prima getoond aan de keurmeester en ook het soepele gangwerk was dik in orde, waar wij met deze plaatsing trots op zijn


1 mei 2011 :                                                                   Kayleigh  1e plaats bij abt. Kaunitz

                                                                                                          CAC DV / VDH

   

Kayleigh heeft zondag 1 mei weer bewezen dat zij het goed doet, ook keurmeester Martin Gschwindl uit Oostenrijk heeft Kayleigh tweemaal als eerste geplaatst en hierdoor in twee weken tijd haar 2e CAC gekregen. Kayleigh op de foto met haar 2 CAC bekers.

Keurmeester Martin Gschwindl heeft er zeker de tijd voor genomen tijdens de keuringen en ook de deelnemers moesten weer flink rondjes lopen in de ring, zodat hij goed naar het gangwerk van de Dobers kon kijken. Kayleigh kreeg een compliment voor haar gangwerk en exterieur, ook werden alle deelnemende Dobers door hem aan de toeschouwers uitgebreidt toegelicht.


Aranka ook in Kaunitz Anwartschaft VDH gekregen

                                                                

Aranka, heeft net als haar broer Aristo en moeder Kayleigh, meegedaan aan de CAC show van afdeling Kaunitz. Aranka werd hier ook gekeurd door keurmeester Martin Gschwindl uit Oostenrijk en heeft een uitstekend keurverslag gekregen met als resultaat een Anwartschaft (res) voor Duits Kampioen VDH.

Aristo ook hier deelnemer in de jeugdklasse zwarte reuen, net als de CAC show van 17 april in Gütersloh, een uitstekende beoordeling van de keurmeester Martin Gschwindl en net als zijn zus Aranka ook hier een Anwartschaft (res) voor Duits Kampioen VDH. Een zeer geslaagd weekend voor onze drie Dobers.


 17 april 2011 :                    Kayleigh 1e plaats op Sonderausstellung abt Gütersloh (D) met CAC

                                                       

Kayleigh heeft een prima resultaat behaald op de Sonderausstellung georganiseerd door de afdeling Gütersloh. Zij behaalde in de open klasse de 1e plaats en kreeg hierdoor een Anwartschaft Duits Kampioen van de VDH en bij de eindkeuring van alle 1e geplaatste teven in de andere klassen, behaalde Kayleigh ook hier de 1e plaats en kreeg voor deze plaatsing een CAC Duits Kampioen van de DV.

Aristo en Aranka hebben voor de eerste keer in de jeugdklas ook deelgenomen bij deze Sonderausstellung en beiden hebben de 2e plaats gekregen met hier een res. Anwartschaft voor Duits Kampioen van de VDH. Het was een succesvol weekend met een uitstekende beoordeling van keurmeester mevrouw Melchior uit Luxemburg voor onze Dobers.


 Aristo en Aranka's eerste show in Stadland, 11 juli 2010

 

           

   Kayleigh - 1 U CAC-res DV, Anwartschaft                                      Aranka - V V                                                                Aristo - V V

 

Aristo & Aranka von Apoldastamm, veelbelovend reutje en teefje van 5 1/2 maand.

Keurmeester Martin Gschwindl keurde Aristo en Aranka in Stadland, op de Sonderausstellung van de Dobermann Verein Stadland en beide hebben VV gekregen met een uitmuntende beoordeling. Karaktervolle en temperamentvolle Puppen met goede toekomst, was de toelichting van de keurmeester.
Kayleigh heeft ook weer deelgenomen na haar eerste nestje van 13 pups groot gebracht te hebben, aan deze Sonderaustellung van de Dobermann Verein Stadland en een 1e plaats met kwalificatie uitmuntend met anwartschaft  VDH in de open klasse met een CAC-res. DV behaald.

Een prima resultaat na een drukke periode van het grootbrengen en verzorgen van 13 mooie pups


 

Kayleigh's Show  resultaten

      

     Kayleigh 1 U Anwartschaft VDH , Oldenburg                 Kayleigh 1 U Anwartschaft VDH, CAC-res DV, Stadland 11-07-2010 

 

   Kayleigh : Shows September 2008 t/m 22 juli 2012

CAC Schau Dortmund (D)  1 U Anwartschaft VDH, DV Norbert Daube (D) 22 Juli 2012
CAC Schau Recklinghausen (D)  1 U Anwartschaft VDH, CAC DV Armin Hoppe (D) 2 Juli 2012
 CAC LG Siegerschau Melle (D)  1 U Anwartschaft VDH, CAC DV (r)  TamöDohki  (Un)  24 juli 2011
 CAC abt Kaunitz (D)   1 U Anwartschaft VDH, CAC DV   (2x 1e)  Martin Gschwindl (A)  1 mei 2011
 CAC Schau Gütersloh (D)  1 U Anwartschaft VDH, CAC DV  (2x 1e)  Mw. Melchior (L)  17 april 2011
 CAC Schau Stadland (D)  1 U Anwartschaft VDH, CAC-res DV  Martin Gschwindl (A)  11 juli 2010
  ZTP abt Kaunitz (D)   U 1A  Zuchttauglich (beste)  Nobert Daube (D)  01 nov 2009
 LGS abt Oldenburg (D)  1 U Anwartschaft VDH in openklasse  Assemacher (D)  
 Luxembourg Trophy (L)  U in openklasse    
 CAC Recklinghausen (D)   1 U Anwartschaft VDH in openklasse    
 CAC Kaunitz (D)  2 U res Anwartschaft VDH in openklasse    
 CAC Gütersloh (D)   1 ZG in tussenklasse    
 CAC CACIB Groningen  1 ZG in tussenklasse    
 CAC CACIB Utrecht   4 U in jeugdklasse     
 CAC CACIB Zwolle  2 U in jeugdklasse    

 

                   

        Kayleigh 1 U Anwartschaft VDH                                                                              Kayleigh 1 U Anwartschaft VDH, CAC-res DV, Stadland 11-07-2010 


 

 ZTP 01-11-2009 in Kaunitz, keurmeester de heer N. Daube en pakwerker de heer H. Lorenz

ZTP is een fokgeschikheidstest, die verplicht is door de Dobermann Verein e.V. Duitsland. Indien men deze test de eerste keer niet doorkomt, krijgt de hond nog een laatste tweede kans (na drie maanden). Heeft de hond deze tweede test ook niet gehaald, dan is de hond (reu en/of teef) uitgesloten om mee te fokken.

Tijdens deze test wordt de hond eerst beoordeeld op het standaard-beeld van de rasbeschrijving en hierna wordt de hond getest op gedrag bij vereenzaming (aan lange lijn) en/of reactie op schieten (pistool) alsook gedrag tijdens het lopen door een grote groep mensen met afleiding (paraplu, kannister met stenen) en insluiting door groep, hierna het gedeelte met de pakwerker, overval vanuit het verstek en lange vlucht/afstand.(dit is een korte samenvatting,volledige tekst als bijlage  ZTP)

                  

Kayleigh gekeurd door de heer N. Daube

 

In volle actie

 

Bewaking pakwerker Lorenz

   

         ZTP abt Kaunitz (D)  -  V 1A  Zuchttauglich , V = Uitmuntend exterieur, 1A = hoogste kwalificatie karakter test 

           foto's Bianca den Hertog

 

 

Dobermann kennel von Apoldastamm  | info@apoldastamm.nl